Go mokykla

Posted by admin on Oct 14, 2008 in Go |

Antradienio vakare, su olandais apsilankėme go mokykloje, kurią mums pristatė kaip Haidian District Weiqi Institute. Mokykla įsikūrusi viršutiniame (penktame) pastato aukšte. Praėjimai tokie žemi, kad reikia eiti gerokai pasilenkus.

Apžiūrėjome 5 klases. Visose sėdėjo kokių 8 metų vaikai. Pradedančiųjų klasėje sėdėjo 10-5k lygio žaidėjai, keliose kitose 1-2d. Nesu tikras kokie buvo stipriausi. Užsiėmimai vyksta 2-3 per savaitę, 1d lygį mokiniai pasiekia per 1-2 metus. Visas mokymas trunka 5 metus. Tada vaikai jau gali bandyti tapti profesionalais. Arba užsiimti kitais dalykais. Visi mokytojai yra 5d lygio.

Perėjome per patalpą, kurioje sėdėjo suaugę žmonės. Tai mokinių tėvai, kurie laukia savo vaikų. Kai kuriems jų reikia grįžti labai toli.

Apžiūrėjus visas klases, mums pasiūlė sužaisti su mokiniais. Žaidžiau prieš 2d, be forų. Žaidimas vyko gana taikiai, bet matėsi, kad kinas yra stipresnis ir skirtumas nuolat didėjo. Norėjau sužaisti iki galo, kad paaiškėtų tikslus skirtumas, bet visi jau baigė žaisti ir ėjo iš klasės, tai pasidaviau. Beveik visi olandai buvo stipresni, ir dar norint buvo galima žaisti su foromis, tai galutinis rezultatas 8:4 mūsų naudai.

Dar užsukome į mokyklos parduotuvę, apžiūrėjome ten esančius go komplektus ir knygas. Nieko nepirkau. Iš teorinių knygų – jokios naudos, nes parašytos hieroglifais, o uždavinių ir profesionalų partijų kuriuos turiu kompiuteryje man užteks dar daugeliui metų (reiktų netinginiauti ir dažniau juos panagrinėti).

Go mokykla

Go mokykla

Visai nedaug pralošiau

Visai nedaug pralošiau

Tags: ,

Reply

Copyright © 2024 Čia priėjo Naktibalda. All Rights Reserved.
Theme by Lorelei Web Design.