Forbidden city

Posted by admin on Oct 9, 2008 in Go |

Sveiki,

paskutinėmis dienomis nebežaidžiu turnyruose, todėl nebesilankau konferencijų centre ir neturiu laiko prisėsti prie interneto.

Trečiadienį su Donatu ir Marija apsilankėme Forbidden city – Kinijos imperatorių rezidencijoje. Tai didžiulis pastatų kompleksas, kuris yra vienas labiausiai turistų lankomų objektų Beijinge. Bet tikrai ne pats idomiausias. Kaip ir visuose objektuose, Forbidden city yra įsikūrę daugybė suvenyrų krautuvėlių ir viena kita meno kūrinių parduotuvė. Įėję pro pagrindinį įėjimą perėjomę kokius penktis didelius kiemus, panašius vienas į kitą. Penktame kieme pasukome į dešinę, patekome į kitą kiemą, kuriame pasėdėjome ant grindinio  ir patraukėme į lobyno galeriją. Galerija užima nemažą Forbidden city dalį ir yra panaši į vieną didelį pastatą turintį daug įvairaus dydžio vidinių kiemelių.

Galerijoje buvo daug dirbinių iš aukso ir brangakmenių, bet nieko labai įspūdingo. Paskutinėje galerijoje, kurioje apsilankiau buvo eksponuojami paprasti dideli akmenys, kurių prasmės nesupratau net iš paaiškinimų. Bet spėjau apžiųrėti tik kelis iš jų ir darbuotojas pasakė, kad jau baigiasi darbo laikas (16:50). Susiradau Donatą ir Mariją ir patraukėme lauk.

Nuėjome į anksčiau aplankytą turgelį. Įsidrąsimone paragauti keptų skorpionų ir skėrių. Skėriai pasirodė visai valgomi, o skorpionas beveik beskonis, nes jame mažai valgomų dalių. Pasmaguriavę patraukėme į suvenyrų gatvelę. Šį kartą jau geriau žinojome kokios suvenyrų kainos yra teisingos. Pardavėjus sunku pavadinti kaip nors kitaip negu sukčiais. Už lazdelių komplektą, kurį toliau nuo centro esančiose parduotuvėse galima gauti už 10 juanių be jokių derybų, paprašė net 185 juanių. Derybos užtruko 5-10 minučių ir pavyko pasiekti galutinę kainą 9 juanius. Ir visur taip. Į pabaigą net atsibodo.

Po turgaus užsukome į vieną nekokios išvaizdos restoraną pavalgyti, perėjome dar per kelias didesnes parduotuves, pasipildėme lauktuvių atsargas ir susitikę su Andriumi, Laurynu ir Jannet pradėjome naktinę programą.

Forbidden city aikštė

Forbidden city aikštė

Suvenyrų turgus

Suvenyrų turgus

Tags: ,

1 Comment

Ganto
Oct 11, 2008 at 14:30:30

Naktibaldai galime tik pavydėti. O kiti, jei netingite parsisiųsti maždaug 200 MB failo, tai IBM kviečia šį savaitgalį jus nemokamai pakeliauti po Kiniją ir aplankyti (OK, virtualiai) Uždraustąjį miestą (http://www.beyondspaceandtime.org/) . 3D programoje atkurti visi kinų imperatoriaus rūmai. Pasirinkę avatarą galite apeiti pastatus, paskaityti apie jų paskirtį ir istoriją ir netgi pažaisti go. Aišku, kurie turi OS Windows XP/Vista ir 1 GB RAM


 

Reply

Copyright © 2024 Čia priėjo Naktibalda. All Rights Reserved.
Theme by Lorelei Web Design.