Summer palace

Posted by admin on Oct 9, 2008 in Go |

Ketvirtadienį Andrius ir Laurynas sužaidė paskutines partijas Individual Open turnyre. Rezultatų negaliu paskelbti, nes dar pats jų nemačiau.

Tuoj po vidurdienio aš, Andrius ir Donatas išvažiavome į Summer palace – Kinijos imperatorių vasaros rezidenciją. Vaikščiojimas pėsčiomis ir važiavimas metro jau atsibodo, tai kaip balti žmonės nuvažiavome su taksi. Bet pasivaikščioti pėsčiomis vistik teko ir nemažai. Ėjome ežero pakrante, grožėjomės gamta ir kitame krante esančiais pastatais. Tiltu patekome į salą, apžiūrėjome ją ir laiveliu nuplaukėme į kitą krantą. Apžiūrėjome tikrai gražų parką, apėjome Suzhou gatvelę, kuri primena Veneciją, nes visi pastatai yra pastatyti ant kanalo krantų. Donatą taip užbūrė fleitų pardavėjo muzika, kad nusipirko fleitą net visai pamiršęs, kad reikia derėtis.

Tada pakilome į kalną, ant kurio ir buvo tie Summer palace. Pastatai įdomūs, bet juose nebuvo į ką pažiūrėti, tik viename buvo kelios didelės Budos stotelės ir dar kelios suvenyrų parduotuvės.

Pakilę į patį viršų pastebėjome, kad dangus atrodo labai niūriai ir tuoj prasidės lietus. Todėl skubiai nusileidome prie išėjimo ir taksi grįžome “namo”.

Suzhou gatvelė

Suzhou gatvelė

Summer palace

Summer palace

Tags: ,

3 Comments

Alius
Oct 10, 2008 at 10:52:28

Įdomu, tačiau viena pastabėlė. Vietoj angliškų “Forbidden city”, “Summer palace” galima naudoti lietuviškus atitikmenis. Dar suprasčiau, jei įdomumo dėlei, būtų pateikti kiniški pavadinimai (pavyzdžiui, Zijin Cheng – Uždraustas miestas).


 
walius
Oct 10, 2008 at 13:09:53

mane tai nuo pat pradžių truputi trikdo, kad vietoj gražaus lietuviško Pekinas yra Beijingas. Labai ausį rėžia:)


 
Naktibalda
Oct 12, 2008 at 15:48:07

Beijing yra oficialus pavadinimas, kuris visur vartojamas. Šią savaitę išsiaiškinom, kad Peking ir Beijing yra skirtingi tarimo būdai kinų hieroglifams.


 

Reply

Copyright © 2024 Čia priėjo Naktibalda. All Rights Reserved.
Theme by Lorelei Web Design.